Harsproducten Verkopen 3.0 – Nieuwe harswebshop.nl

Per vrijdag 21 augustus 2015 is harswebshop.nl over naar een nieuwe CMS: WordPress —> WooCommerce om precies te zijn. Ook heeft harswebshop.nl meteen een nieuw uiterlijk.

Met gemengde gevoelens heb ik afscheid genomen van Magento. Magento is de CMS waar harswebshop.nl tot en met 20 augustus 2015 op gedraaid heeft.

Gemengde Gevoelens: Stoppen Met Magento, Liever Niet

Liever wilde ik niet stoppen met Magento. Magento was en is nog steeds een fantastisch 100% op verkoop gerichte webshop.

Nu kun je zeggen dat elke webshop toch logischerwijs op verkopen gericht is. Het heet tenslotte niet voor niets een “shop”. Helaas is dat niet zo, want wat ik met verkopen bedoel is dat verschillende soorten verkoop strategieën en tactieken al helemaal ingebakken zitten Magento.

Vooral nu ik meer en meer met Woocommerce werk, merk ik hoe compleet het systeem van Magento is, zaken als:

  • Zelf aanpassen van je geautomatiseerde E-mailteksten
  • Veel completer en overzichtelijker gegevens van producten aan de achterkant
  • Flexibel verplaatsen van producten in verschillende categorieën en vanuit categorieën producten selecteren
  • Veel meer mogelijkheden voor het maken van kortingscodes
  • Etcetera

Behalve dat je zelf (dus zonder een techneut er bij te betrekken) ver met Magento kunt komen zitten veel mogelijkheden bij Magento er standaard al in(gebakken). Om een vergelijking te maken: Woocommerce komt bij mij over als een kale Carrosserie met een motor, 4 wielen en een stuur……dat was het dan wel zo een beetje. Veel zaken moet je erbij kopen (plugin), bij laten programmeren of zijn bepekt. Zaken zoals:

  • Aanpassen van je Email-teksten
  • Groothandels-prijzen toepassen
  • Kortingscodes

Waarom Niet Harsproducten Blijven Verkopen Via Magento?

Je kunt je dan ook afvragen na alle bovenstaande lofzang voor Magento: Waarom ben ik dan verhuisd van Magento naar WooCommerce?

Doordat Magento zo compleet is, moet het blijkbaar in technische zin ingewikkeld zijn. Magento wordt dan ook als een van de zwaarste (veel mb’s) webshops gezien die er in de markt is. Doe je een clean installation van Magento dan heb je al zo rond de 100 mb ruimte nodig op je webserver.

Door de complexiteit is even een upgrade doen een tijdrovende en dure kwestie. Dat was dus mijn allergrootste probleem. Magento begon in de loop van de jaren en al helemaal sinds het begin van 2015, stukje bij beetje stuk te gaan en uit elkaar te vallen aan de achterkant.

Om het veilig te houden en om harswebshop.nl op de lange termijn in de lucht te houden moest Magento geupdate worden. Maar dat zou mij minimaal 5.000,00 tot 10.000 Euro (allemaal ex. 21% BTW) kosten, en met grote kans misschien wel meer. Moet je voorstellen, dat is bij 1 (grote) update, met regelmaat moet je updaten. Aangezien harswebshop.nl nog moet doorgroeien in omzet is zo een hoge kostenpost in onze situatie geen optie.

Dat is dan ook mijn allerbelangrijkste reden om harswebshop.nl te verhuizen naar een andere CMS.

Daarnaast speelden er ook zaken zoals: laadsnelheid, responsive, uiterlijk.

Laadsnelheid van harswebshop.nl

Uit ervaring weet ik dat de laadsnelheid van een website erg belangrijk is voor de conversie. Daarnaast ik het ook fijn als je gewoon lekker bezig bent je website te verbeteren je niet constant (een eeuw) moet wachten voordat een aanpassing op de website is doorgevoerd en geladen.

Niet te vergeten vindt Google het ook (heel erg) belangrijk dat je website snel laadt. Dat uit zich namelijk in een grotere waardering door Google dat wordt weer beloont met een hogere plaatsing in de zoekresultaten.

Nu had ik niet heel veel te klagen over de laadsnelheid van harswebshop.nl……maar ja…..het kan altijd beter natuurlijk. Daarom heb ik dit moment ervoor gekozen om harswebshop.nl te verhuizen naar een snellere server.

Responsive Maken Van harswebshop.nl

Een volgend probleem waar ik erg mee zat was dat de template (het jasje wat over de CMS heengaat) van harswebshop.nl niet responsive was. Persoonlijk kon het mij niet veel schelen MAAR Google sinds april 2015 des te meer.

Sinds april 2015 geeft Google namelijk in zijn zoekresultaten weer of een website Mobiel-vriendelijk is of niet. Als harswebshop.nl NIET fijn en lekker te bekijken is op een klein scherm, en je niet normaal, vlot en soepel op een knopje kunt klikken op een klein scherm zal Google gaandeweg harswebshop.nl niet in de zoekresultaten van een mobiele telefoon laten zien.Tja wat moest ik doen…..voldoen aan de eisen Google.

Anyway, per 21 augustus 2015 kun je harswebshop.nl nu ook op een mobiele telefoon en tablet goed zien, en zelfs je harsproducten makkelijk op een mobiele telefoon bestellen.

Uiterlijk Verbeteren Van harswebshop.nl

Het uiterlijk van harswebshop.nl was wat mijzelf betreft OK. Maar ja het gaat 0,0 om mijn mening. Het gaat om de mening van het kopend publiek.

Uit onderzoek is gebleken dat de belangrijkste opmerking van de oude Harswebhop.nl was dat het wel wat vrouwvriendelijker kon. Hiervoor zag harswebshop.nl er wat strakker en kouder uit vooral door de (donker)blauwe achtergrond.

Nu is het uiterlijk wat cleaner en moderner geworden. Ook heb ik voor de kleur paars gekozen om het geheel wat vrouwvriendelijker te laten ogen.

harswebshop.nl 3.0 Klaar Voor De Toekomst

Nu harswebshop.nl over is op een nieuwe CMS, nieuwe Server en nieuwe Template is de webshop klaar voor de toekomst. De komende 3 tot 5 (en misschien wel 10 jaar) kan ik verder met het verbeteren van harswebshop.nl.

De webshop is nooit af en er valt nog heel veel te doen.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben laat het mij dan hieronder weten.

Groetjes,

Aswin

PS
Gaandeweg zullen wij ook meer en meer aanwezig zijn op Facebook. Om op de hoogte blijven via
Facebook Like Ons > > Klik Hier